Formació - Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya   
(Registrar-se)  Nom  Clau    
 
Principal
· Inici

Escola de formació...
· Formacions
· Recursos
· Preguntes i respostes
· Novetats
· Calendari

· Racó de l'Kip

Pròximes Activitats
17/10/2003
18/10/2003
25/10/2003
31/10/2003
01/11/2003
02/11/2003
07/11/2003


[ Buscar ]

Qui hi ha?
Actualment tenim 31 invitats i 0 usuaris simultanis

Ets un usuari anònim. Ets pots registrar gratuïtament aquí


 
20 anys de coherència
253 Lectures
 
 
Ring, ring, ring,.... (no tinc massa clar que els telèfons sonin així encara)
- Sí?
- Martí? Hola sóc la Rosa!
- Hola Rosa, què tal, digues-me!
- Et trucava per demanar-te un favor. A l’escola tenim la idea de poder oferir als alumnes de batxillerat la possibilitat que, durant els dies entre la selectivitat i el final de l’escola, es puguin treure els curs de monitors. Hi ha alguns dels que aquest any acaben que han mostrat interès pel tema. La qüestió és que voldria que fos a l’escola on es fessin aquests cursos i que fóssiu els de minyons els que impartíssiu el curs. Per què, teniu escola de formació pròpia i reconeguda, no?
- Sí, però... això que em demanes no és habitual. Per què nosaltres?
- Crec que és el què convé als nois/es que s’hi han interessat. A més, jo recordo quan vaig fer el curs pel títol de monitor (ja fa alguns dies) que no va tenir res a veure amb el que vaig fer després d’haver deixat l’escoltisme per obtenir el de director.
Aquesta és quasibé una transcripció literal d’una conversa telefònica que vaig tenir dies enrera. Una companya de feina, que és avui cap d’estudis d’una escola que fa poc ha obert la seva oferta al batxillerat, comença a organitzar activitats per oferir als alumnes durant el temps que queda entre la selectivitat i el final “oficial” de les classes.
Després, la conversa va anar per altres temes tot justificant el per què creia que no era una proposta en la que els “minyons” ens hi veiéssim còmodes, tot buscant la manera delicada i política de dir que no i intentant cercar alternatives a la seva demanda.
La conversa em va anar com anell al dit, si us he de ser franc. El 19 de gener d’enguany es van complir els 20 anys de l’oficialització de l’escola de formació de minyons. Va ser el dia que minyons va registrar, al respectiu departament de la generalitat, la seva ja existent escola.

20 anys de FO.CA. (formació de caps), deia la imatge d’una simpàtica foca en paper matxé que vam repartir als responsables pedagògics de cada demarcació el dissabte a la tarda a la Taula Pedagògica General del mateix mes de gener feta a la seu del moviment. El pastís, que els mateixos participants feien mentre anaven arribant, portava una imatge dels 20 anys en xocolata que el dia abans havíem fet a córrer cuita. Els guarniments del pa de pessic, la melmelada de préssec i de maduixa, la xocolata de pot (nocilla entre els amics), les birutetes de coco i les serradures de xocolata de colors, el mateix dia de la reunió encara eren a les botigues. I les bengales i espelmes que vam col·locar al cap de munt van fondre els 20 anys de xocolata abans no les vam apagar. Tot plegat casolà, molt casolà, però també humà, molt humà. Per què tots els que allí érem vam poder celebrar, de la manera que ens caracteritza, una petita festa però que, més enllà d’això, era un moment dolç. Un instant d’aquells en què mirant enrera podem veure el què som i el què hem fet. Una escola de voluntaris, on cada demarcació té el seu paper en la formació dels caps dels seus agrupaments. On hi ha gent que organitza, gestiona, revisa , fa i desfà eixos d’animació per garantir una formació que, per sobre de tot, és humana, molt humana. On les reunions per garantir la continuïtat i coherència pedagògica es realitzen a la nit o bé els caps de setmana per possibilitar la presència d’aquells que gratuïtament hi dediquen el seu temps. Formacions on la dinàmica del treball en equip és la base principal de la feina i on el protagonisme dels participants és clau per experimentar ells mateixos el seu rol de formadors de mainada dels dissabtes als seus respectius Caus. On l’acompanyament personal del caps és un altre dels principals factors que fa possible el traspàs d’experiències humanes. On el protagonista és, sobre tot, el que s’està formant. On tothom sap que el qui s’està formant és sempre un mateix. I on tots hi estem, personalment, implicats.

Una trucada inesperada i interessant a la vegada. No pas per la proposta en sí, si no pel missatge de reconeixement que porta implícit si avui, quasi 18 anys després d’aquella formació, la Rosa en té encara aquest record.

Moltíssimes felicitats per a tots aquells i aquelles que hem fet possible aquesta curta, casolana, però molt significativa festa.

Gener de 2003
Equip Pedagògic General


  
 
 
Enviat per : webmaster a dimarts, 03 desembre, 2002 - 11:53 AM CET  
 
 
Enllaços relacionats
· Més sobre Escola de Formació
· Notícies de webmaster


Notícia més llegida sobre Escola de Formació:
El compromís dels i les caps. TOS: Tertúlia Oberta del Sector II


20 anys de coherència | Entra/crea compte | 0 Comentaris
Punts
Els comentaris són propietat de qui els envia. No som responsables del seu contingut.Els comentaris d'aquesta web són propietat dels seus respectius autors, tota la resta © 2003 EscoltesiGuies.org
Aquesta pàgina web ha estat feta amb programari lliure: Linux, Apache, MySQL, PHP, PostNuke. Tot amb llicència GNU/GPL .
Pàgina configurada per Jordeu.net
Tu pots obtenir les nostres novetats directament de backend.php en format RRS/XML