Formació - Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya   
(Registrar-se)  Nom  Clau    
 
Principal
· Inici

Escola de formació...
· Formacions
· Recursos
· Preguntes i respostes
· Novetats
· Calendari

· Racó de l'Kip

Pròximes Activitats
06/09/2003
11/10/2003
29/11/2003
05/12/2003
08/12/2003
12/12/2003
14/12/2003
10/01/2004
16/01/2004
18/01/2004


[ Buscar ]

Qui hi ha?
Actualment tenim 29 invitats i 0 usuaris simultanis

Ets un usuari anònim. Ets pots registrar gratuïtament aquí


 
TRObada de CAps de PIoniers I CAravel·les de Catalunya: TRO.CA.PI.CA
190 Lectures
 
 

Una trobada de caps de Pioners i Caravel·les de Catalunya és un daquells esdeveniments que sempre hem tingut en ment alguns caps daquesta branca, inquiets per la dificultat que implica educar una joventut que en els últims anys ha canviat a un ritme desaforat.Davant doncs daquesta desmotivació potencial dels educadors i dels nois i noies dels agrupaments, es va plantejar una trobada on tot girés a lentorn de la motivació; on tota aquella feina que duem a terme a les branques, es pogués llegir en clau de vivències engrescadores, de generar aquella motivació espontània que sovint trobem a faltar en el nostre entorn.


Un cap de setmana intens, una cinquantena de participants, i un bombardeig dactivitats amb lobjectiu de caminar més que darribar enlloc; i amb la consciència que amb el caminar saniran diluint tots aquells dubtes endèmics que arrosseguem des de ja fa massa temps; pas a pas però amb fermesa. Temes com el projecte (empresa), el compromís, el paper del cap i la seva relació amb el noi/a, varen ser diana de reflexions, crítiques, propostes i sobretot de preguntes; inquietuds, ecos de situacions perplexes que anaven ressonant en lànim dels participants. I amb aquest compartir, i amb aquest inici davançar cap a la motivació, vàrem anar desglossant i focalitzant les preocupacions i les alegries, cercant-ne les causes i apuntant-ne sortides. Dallò general, cap a la concreció. No podem atacar allò que ens preocupa des de la complexitat de labstracció de temes com el compromís i el progrés personal.
Tot allò que va sorgir de les activitats, dels debats, de les ponències, dels petits grups es va repartir als participants per tal que els servís com a recurs per a les branques respectives. A la vegada, aquesta documentació serà la base sobre la qual es continuarà treballant sobre ladequació del mètode de pioners i caravel·les a lactualitat.
Val a dir que aquesta trobada va ser tan sols el punt de partida dun treball que es durà a terme des de lequip de branques al llarg de tres anys i conjuntament amb les demarcacions, amb la clara pretensió de generar un estat de crítica i anàlisi de com estem treballant a les branques, de com podem fer front a les inquietuds de les noves generacions amb les eines de què disposem i, a la vegada, com podem fer que aquestes eines, com el mètode, puguin ser més eficaces.
Si bé el volum de feina i el gruix dinformació recopilada és enorme, la combinació despais de treball amb moments distesos com la vetlla, va alleugerir mínimament el cansament dels i les caps. Potser vàrem marxar tots plegats amb els mateixos dubtes amb els quals afrontàvem la trobada; però almenys vàrem constatar que les problemàtiques són globals, i que el compartir fa menys feixuga la càrrega. Així és que, esperem continuar caminant i compartint fins que la motxilla sigui un pes agradable de carregar, i que el camí ens motivi a fer del nostre bagatge la millor eina per arribar allà on ens hem proposat.
  
 
 
Enviat per : Jordi a dimecres, 14 maig, 2003 - 10:18 AM CET  
 
 
Enllaços relacionats
· Més sobre Escola de Formació
· Notícies de Jordi


Notícia més llegida sobre Escola de Formació:
El compromís dels i les caps. TOS: Tertúlia Oberta del Sector II


TRObada de CAps de PIoniers I CAravel·les de Catalunya: TRO.CA.PI.CA | Entra/crea compte | 0 Comentaris
Punts
Els comentaris són propietat de qui els envia. No som responsables del seu contingut.Els comentaris d'aquesta web són propietat dels seus respectius autors, tota la resta © 2003 EscoltesiGuies.org
Aquesta pàgina web ha estat feta amb programari lliure: Linux, Apache, MySQL, PHP, PostNuke. Tot amb llicència GNU/GPL .
Pàgina configurada per Jordeu.net
Tu pots obtenir les nostres novetats directament de backend.php en format RRS/XML