Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya   
(Registrar-se)  Nom  Clau    
Principal
· Inici
· Buscar

De megsjc...
· Qui som?
· Recursos
· Preguntes i respostes
· Novetats
· Calendari

En xarxa...
· Llistes distribució
· Butlletins
· Fòrums
· Enllaços
· Recomana'ns

· Estadístiques
· Proposa una novetat
· Els 0 més...

Taulell d'Anuncis
La bona música dels Països Catalans a botiboti.org

Properes activitats de Cristianisme i Justícia

El Centre Compartir necessita voluntaris/es

Pròximes Activitats
11/10/2003
17/10/2003


[ Buscar ]

Qui hi ha?
Actualment tenim 29 invitats i 0 usuaris simultanis

Ets un usuari anònim. Ets pots registrar gratuïtament aquí
Oficina Serveis Generals
Rbla Mn. Jacint Verdaguer, 10
08197 - Valldoreix
Tlf - 935902700
Fax - 935900492
megsjc(a)escoltesiguies.org

 
Les entitats amb un pressupost anual menor de 100.000 Euros ja no hauran de presentar l'impost de societats
120 Lectures
 
 

El Senat ha aprovat aquesta setmana una esmena que evitarà que les entitats sense ànim de lucre i amb un pressupost anual inferior als 100.000 Euros estiguin obligades a presentar la declaració de l'impost de societats, entre l'1 i el 25 de juliol, tal com fins ara es preveia i com fan la resta dempreses.

La marxa enrera en aquesta obligatorietat va venir arran de l'aprovació en la comissió d'economia d'una esmena transaccional a la llei de mercat de valors i societats cotitzades que passa els últims tràmits al Senat. El passat dimarts 10 de juny, amb l'única oposició del PP, el Congrés va rebutjar dues proposicions de llei de CiU i d'IC-V que reclamaven que l'associacionisme no lucratiu no estigués subjecte a l'Impost de Societats i que la situació quedés com fins ara. Es pretenia així evitar els complexos tràmits burocràtics que suposarien fer la declaració per a moltes petites entitats que no tenen plans de comptabilitat i que finalment tampoc haurien d'acabar pagant.

La modificació de la nova fiscalitat associativa que s'havia d'introduir aquest any finalment alliberarà de fer la declaració la immensa majoria de les 250.000 associacions no lucratives registrades a l'Estat, 50.000 de les quals es troben a Catalunya, amb prop d'11 milions de persones afiliades.

Els 100.000 Euros anuals d'ingressos fixats com a quantitat que obliga a fer la declaració de l'Impost de Societats a les entitats és la que s'havia reclamat la tardor passada en el Congrés Català d'Associacionisme i Voluntariat i que també havien defensat alguns ajuntaments catalans. La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) havia subscrit recentment un manifest on reclamava que s'abolís una obligatorietat que dificultava molt la tasca de les entitats. El manifest també l'havien subscrit moltes federacions d'associacions que reclamaven una moratòria i la creació d'una taula de negociació amb el món associatiu.
(Font: Oficina de Serveis a la Joventut, Consell Comarcal del Barcelonès)

Més informació: Satisfacció al món associatiu per salvar-se de l'impost de societats, Diari Avui (18-06-03)


  
 
 
Enviat per : Àrea de Comunicació a dijous, 19 juny, 2003 - 12:51 PM CET  
 
 
Enllaços relacionats
· Més sobre Informació
· Notícies de Àrea de Comunicació


Notícia més llegida sobre Informació:
MEGSJC busca cobrir nous llocs de treball


Les entitats amb un pressupost anual menor de 100.000 Euros ja no hauran de presentar l'impost de societats | Entra/crea compte | 0 Comentaris
Punts
Els comentaris són propietat de qui els envia. No som responsables del seu contingut.Els comentaris d'aquesta web són propietat dels seus respectius autors, tota la resta © 2003 EscoltesiGuies.org
Aquesta pàgina web ha estat feta amb programari lliure: Linux, Apache, MySQL, PHP, PostNuke. Tot amb llicència GNU/GPL .
Pàgina programada per Jordeu.net
Tu pots obtenir les nostres novetats directament de backend.php en format RRS/XML